23 октомври 2012

Стойчо Стоев – Чочо - сътрудник на ГДБОП?


Бил ли е Стойчо Стоев – Чочо сътрудник на ГДБОП? Стойчо е младият мъж, който намери смъртта си при разплитането на случая с отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава от Перник. Официалната версия за тази смърт продължава да е самоубийство, но в това едва ли вярват и тези, които я повтарят. Дали е бил сътрудник на органите на МВР пък е въпросът, зададен от алтернативната парламентарна комисия, създадена от опозицията по случая. На пресконференция вчера в Перник народният представител от БСП Ангел Найденов припомни този въпрос и уточни, че досега никой не е отговорил категорично нито утвърдително, нито отрицателно.

Налице са фрапиращи обстоятелства в разследването на случая „Мирослава”, припомни депутатът и отбеляза, че никой от разследващите, нито от официалната комисия „ципов” не се е докоснал до драмата на засегнатите. Освен роднините на убитото момиче, засегнати в този случай са близките и всички, които са познавали Чочо. Тази тема обаче присъства съвсем бегло
в доклада на комисията „Ципов”, станал повод за двучасови прения в парламента миналия петък. Като цинично определи разглеждането на този доклад в пленарната зала тъкмо в деня, когато Перник празнуваше своя празник и Деня на св. Иван Рилски, ако това не е било „случайно” съвпадение.

Найденов припомни всички добре известни обстоятелства около „самоубийството” на Чочо и логическите разминавания на официалната версия.

По темата упорито говори и съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. Вместо да даде отговор на въпроса в какви отношения е бил Чочо с БОП, вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов каза: "Аз чух от г-н Костов, че Стойчо е бил служител на ГДБОП, нали не си представяте, че ще давам отговор на подобни безпочвени обвинения и просто всичко, което се лансира от парламентарната трибуна, то е повече политическо говорене".

Само дето никакво политическо говорене не е смъртта на млад мъж с белезници в тъмна стая пред затворена каса с личното му оръжие в присъствието на шефа, който отговаря за борбата с тероризма, на конвоиращи от ГДБОП и в отсъствието на официалните разследващи под ръководството на окръжния прокурор на Перник.

Ангел Найденов и колегите му от алтернативната комисия са ясни, че във всичко което се случи и случва има замесени фигури от високи етажи в МВР и те се ползват от политически чадър, а не говорене. За близките на Мирослава и на Чочо остава надеждата за възмездие, но не тук на земята, а на Небето.


Услужливи журналисти, нъзможно е и със съдействието на МВР изфабрикуваха схема на апартамента на Стойчо, за да е доказано "самоубиването" му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар