18 октомври 2012

Министър Миро мези мостри


Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов имал обичай да мези само с мостри. Това разкриват бивши служители на Държавното ловно стопанство „Витошко”. Д-р Найденов бил редовен гост на бившата резиденция на Тато. От настоящите министри той най-често се отбивал в ловното стопанство. Обикновено го съпровождали и приятели и оставали да гуляят и през нощта, а министърът огласял с песните си залата за гости по време на купоните.

За себе си и за своите сътрапезници Найденов носел и почерпката. Хората, които сервирали на компаниита забалязали обаче, че и питиетата, и мезетата, донесени от Найденов, на етикетите си имали клеймо „Мостра”.

С такива продукти миналата година земеделският министър посрещнал близки и приятели на частно парти в резиденцията по повод абитуриентския бал на дъщеря му. „Всичко беше от изложения и от най-елетни марки”, уверяват очевидците.

Навикът да замезва с храни за проба или за реклама вероятно министърът е запазил от времето, когато беше шеф на Националната ветеринарно-медицинска служба и разреши вноса на 20-годишното ирландско месо, предполагат хората, без да го укоряват, защото не приемат подаръците в храни за подкуп. Оттогава му е останал пракора Миро Мършата. В родния му, врачански край пък му викали Миро Мазното, тъкмо заради склонността му към тлъсти мезета.

От неговите мезелъци се възползвали и други високопоставени мъже в държавата. Самият премиер Бойко Борисов също идвал понякога за отмора във „Витошко”, но предпочитал да играе карти. Партньорите му били известните „Котараци” от Перник. При влизането му в залата го посрещали с песен. Това не била „Батальонът се строява”, защото вероятно не я знаят, а „Тих бял Дунав се вълнува”.

Много хора недоумяват защо този министър се интересува предимно от търговията с хранителни продукти, а не от земеделието и производството на храни. Отговор на този въпрос имат много български производители от хранително-вкусовия бранш, доведени до фалит от политиката на този министър за сметка на неговите благодетели.

В кабинета "Борисов" бяха сменени наколко министри. но когато и да беше сменен Мирослав Найденов все щеше да е късно. Това обаче няма как да стане защото цената му е много, много висока.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.