29 октомври 2012

Повелителят на калинките



Има една такава детска залъгалка: Калинке-малинке, покажи ми пътя накъде ще се оженя."

В родната ни политическа действителност тази залъгалка търпи редакция. Изхвърчането на всяка нова "Калинка" от поста й показва накъде отива управлението на една политическа партия, заложила на фалшивите дипломи, некомпетентните хора и политическите чадъри.

Колко близки до настоящата власт са Калинките е известно. Първата беше щерка на главния пожарникар в София. На последната ( засега) чедото е кръстено лично от премиера.


След разследване на вестник "168 часа", през юли тази година Районната прокуратура в Димитровград установи след проверка, че кметът на общината Иво Димов също е "калинка". Стана ясно, че той няма издадена диплома за висше образование. Преди да бъде избран за кмет, "висшистът" беше депутат и член на комисията по образование. Казват, че размахвал диплома, но най-вероятно документът е бил фалшификат.

Черешката на тортата все пак беше председателят на "Напоителни системи" Георги Харизанов. Човекът нямал висше образование, но то и не му било нужно, защото даже Бил Гейтс не бил дипломиран, обясни като го освобождаваше ресорният му земеделски министър Миро Найденов. Не че Харизанов сега не ръководи "Напоителни системи" от кафето до сградата на централното управление, но това е друга тема и тя не е за Калинките, а за Стършелите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.